top of page

Om at vågne op - kort sagt

Forskellige virkeligheder

Der er noget at vågne op til - et andet livssyn, en anden oplevelse af livet og dig selv! 

Har du nogensinde prøvet at have en drøm som føltes fuldstændig virkelig, selv efter du vågnede op, og at du først indså at det blot var en drøm, et stykke tid efter du vågnede? Det er vist noget vi alle har prøvet. Jeg selv husker det som noget ganske specielt, og erindrer særligt tidspunktet, når man lige er vågnet og ganske langsomt forstår at det slet ikke var virkeligheden, men blot en drøm.

 

Da er det som om en virkelighed bliver erstattet af en anden virkelighed.

 

Dette er et godt billede på hvad det er at få åbnet op til Hjertet, og formå at opleve livet med Hjertets livsoplevelse. At få åbnet op til dit Hjerte er nemlig blandt andet som at få afsløret, at en del af det livssyn du hidtil har haft, tildeles blot har været en drøm, som du var overbevist om var virkeligheden.

 

Denne drøm er noget som de fleste mennesker, i en eller anden grad, ligger under for, og at beskrive en virkelighed, som du ikke nødvendigvis (eller kun delvist) oplever, eller ved er til, er en udfordring.

 

I virkeligheden er det kun Hjertet der kan vise dig, at din måde at betragte livet på når du oplever livet igennem Egoets Livsoplevelse, samt måden du lever det på, tildeles er som en drøm, som du har misopfattet som værende virkeligheden.

 

Egoet gør drømme virkelige

Du har en del af dig som er ekspert i at få ’drømme’ til at fremstå som var de virkeligheden. Denne del er dit Ego. Ego’et har som sit speciale at gøre drømme til virkelighed, men altså på en måde, så at du bliver overbevist om at drømmen er virkeligheden – (eller ihvertilfælde den eneste virkelighed, som er til).

 

Ego’et kan i den grad afskære dig fra at vågne op, og mange mennesker vågner aldrig rigtig op i løbet af deres liv – men lever i stedet deres liv i en drøm, som for øvrigt meget vel kan handle om både 'Hjertet' og diverse 'højere bevidsthedsformer, og spirituelle erkendelser', osv.

 

Ego gør drømme til virkelighed

ved at overbevise dig om at drømmen

er virkeligheden.

 

At miste sin drøm

At vågne op til Hjertet er at vågne op til virkeligheden (eller en højere virkelig, hvis jeg skal være helt korrekt - for egoets verden er jo ikke uvirkelig, ligesom en drøm ikke er uvirkelig, i og med at den jo foregår). Jo mere knyttet du dog er til din ego-drøm, jo ’farligere’ er det at vågne op, for i samme grad som du vågner op, vil du jo miste din drøm, og det er ikke altid rart at miste noget man føler sig tryg ved.

 

Derfor er Egoet bange for at vågne op. Det frygter at hvis dette sker, da ophører det med at eksistere. Og det har jo ret!

 

Derfor vil alle mennesker, samtidig med at de har en indre higen efter at vågne op, også have modstand på det.

 

At vågne op handler derved også om at turde miste – sin drøm...

 

Tør du vågne op?

Hjertet er et stort sted, og når det åbner sig for dig, så er det dog kun en del af det (af gangen) som åbner sig. Derved er det kun en del af din drøm, som du vågner op fra. Selvom du derfor har haft, eller har, kontakt til dit Hjerte, da har du alligevel mange drømme, som du kan vågne op fra. Mange flere end du er klar over!

 

Dog mens du drømmer ved du det ikke. Mens du drømmer synes du derimod at vide at drømmen er virkeligheden. Jeg kan da godt forsøge at spørge dig om du er klar over, at den måde du betragter og oplever livet på, tildeles er illusorisk – om du er klar over, at du tildeles drømmer – lige nu og her. Men selvfølgelig vil du svare nej. Det vil være som at spørge en sovende om han er klar over, at han gennemlever en drøm. Det er han selvfølgelig ikke – medmindre han altså vågner op fra den.

 

Og derfor kan man jo også overveje hvad et menneske egentlig  får ud af, at vide at han drømmer – hvis man ikke samtidig hjælper ham med at vågne op.

 

At indse illusionen i dit verdensbillede kan være ret så angstprovokerende - hvis man ikke samtidig kan få øje på virkeligheden.

 

Få mennesker undtaget, gennemlever vi alle lige her og nu en drøm, og det er som sagt mit håb, at du når til at turde miste din drøm – at du en dag tør vågne op fra den. Det er en udfordring som du lige så godt kan vende dig til. Jeg selv øver mig konstant i at vågne op, og jeg kender så vel hvor angstprovokerende det kan være - særligt når man er ved at vågne op, når man er ved at miste sin drøm, men ikke helt har set virkeligheden endnu. Lige der er det aller sværest! 

 

Men jeg ved også hvor helt fantastisk vidunderligt det kan være, når man er helt vågen! Da føler man sig ikke utryg. Da føler man ikke at man har mistet.

 

At turde at miste din drøm, er i sandhed det første skridt på din vej mod en større virkelighed!

 

 

Kun virkeligheden kan afsløre din drøm

som den illusion den er.

Og virkeligheden kommer ikke i ord

men i oplevelse.

bottom of page